Sunday, August 22, 2010

sambal tumis ikan bilis

 

petang semalam tak sihat so, tak masak :)

tapi nak jugak taruk gambar sambal tumis ikan bilis yang i buat on friday tu sebab sambal ni memang dah jadi kemestian ada kat rumah ni  lebih lebih lagi di bulan puasa ni :)

i suka buat banyak banyak and then taruk dalam freezer je sebabnya nanti tak payah lah i bersusah payah nak masak lagi kan!

001

satu mangkuk untuk di makan and satu tupperware lagi untuk di simpan :)

buat sambal ni kena lah taruk minyak banyak kan! kalau minyak sikit, sure sambal tu tak sedap bagi tekak i lah :)

malas nak taruk resepi sebab semua tahu masak sambal tumis ikan bilis kan…cuma i suka masukkan belacan sikit dalam sambal tumis i ni..sedapnya makan nasi putih dengan sambal ni je kan..kiki itu ikut tekak i lah :D

3 comments:

  1. mas pun selalu buat stok sambal simpan dalam freezer, senang kan...kat rumah mas, mesti nak sambal masa makan..makan bihun goreng pun nk sambal...he..he..

    ReplyDelete
  2. tang belacan dengan minyak lebih tu i strongly agree.. baru sedap kan.. good idea zarin, simpan dalam freezer bebila nak makan senang kan..
    :)

    ReplyDelete
  3. mas
    betul tu..we all pun sama mkn meehun pun mesti kena ada sambal bilis :)



    lady
    haa tu lah kan..kalau minyak kurang, mcm tk kick pulak rupa n rasa sambal tu :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails