a very simple dimple dish when i don’t have any idea on what to eat for iftar or sahur
guna segala bahan yang ada kat dapur. potong potong, chop chop, pung pang pung campak dalam kuali then siap ;-)
sedap pulak makan ngan nasi panas tambah sedap lagi bila tergigit cili api itu :D
BAHAN BAHAN
segenggam ikan bilis – di cuci dan toskan
sebiji kentang di potong memanjang
5 biji cili api – di potong potong halus
1 biji cili merah – di potong serong
1/2 biji bawang besar – di hiris nipis
2 tbsp kicap lemak manis
minyak untuk menggoreng
CARA CARA
panaskan minyak di dalam kuali
goreng kentang – angkat dan toskan, ketepikan
then goreng ikan bilis sehingga garing
kemudian masukkan bawang besar dan cili api tadi
gaul rata
kemudian masukkan kicap dan kentang yang telah di goreng tadi
gaul rata sekejap
dah siap dan boleh di makan
memang amat simple dimple resipi camni... buat stok utk sahur pun ok gak ek...
ReplyDeletefiza
ReplyDeletekalau sahur, i slalu tk atruk kentang..cukup ikan bilis ngan cili jek...terbukak luasa biji mata time tergigit cili tu ;-)
sedap ;) simple n menyelarakan ;)
ReplyDeletealamak zarin.. kecoqnya tgk lauk sempoi di tengahari ni! btw, you've got mail ;)
ReplyDeleteakan ku buat recipe ini petang karang! hhehe
ReplyDeletesedapnya layan ngan nasi panas..
ReplyDeletecplud miera
ReplyDeletebetul tu ;-)
jue
jap i pi tengok email ;-)
DLL
dah buat belum?
lina
memang ngam makan ngan nasi panas panas