Monday, March 19, 2012

chipsmore no more ;-)


salam all

i know i know thousands apologise ye sebab of late ni slalu sangat menghilangkan diri Smile

reasonnya bz bz bz ajek..erkkk macam ler orang lain tak bz ye dok?

anyway another reason why malas nak update blog is because i couldn’t find my windows live writer yang kat dalam tu ada baaanyak draft for my entries ni..ehehe mcm banyak tul draft ye! ha ah saya tk suka nk update blog guna blog post tu, itu pasallah bila windows live writer hilang i jadi tak keruan hahaha macam putus chenta lagaknya Open-mouthed smile

btw, i am back now and i hope can be active like before or if not seminggu sekali ada entry pun ok lah jugak kan kan! hehe kenot wat entry hari hari sebab slalu tak masak Smile with tongue out

well, here ada a few pictures of chocolate cookies that i bake recently and surprising was my MIL’s favorite..hokkay, raya nanti saya buat lagi ye mak Open-mouthed smileish sungguh menantu hantu sebab tunggu raya jek nak wat cookies for mak Smile with tongue out




recipe adapted from joy of baking



1/2 cup (113 grams) unsalted butter, room temperature (i used salted butetr)
1/2 cup (105 grams) light brown sugar
1/4 cup (50 grams) white granulated sugar
1 large egg
1 teaspoon pure vanilla extract ( i used vanilla essence)
1 cup (130 grams) all purpose flour (i used gandum jek)
1/4 cup (30 grams) Dutch-processed cocoa powder
1/2 teaspoon baking powder
1/8 teaspoon salt – (tak masuk pun)
1 1/2 cups (260 grams) white chocolate chips or chunks (i used choc chips)







Preheat oven to 350 degrees F (177 degrees C) and place rack in center of oven. Line two baking sheets with parchment paper.

In the bowl of your electric mixer (or with a hand mixer), beat the butter and sugars until light and fluffy (2-3 minutes). Add the egg and vanilla extract and beat until incorporated. First sift together the cocoa powder, flour, baking powder, and salt and then add to the butter and egg mixture. Mix just until incorporated. Fold in the the chocolate chips.

Using a small ice cream scoop or two spoons (i used 2 teaspoons), place about 1 1/2 tablespoons (i used 1/2 – 1 tsp) of batter on the prepared baking sheet, spacing about 2 inches (5 cm) apart.

Bake for approximately 8 -10 minutes or until the the cookies are still soft in the center but are firm around the edges (as for me, i panjangkan tempoh bakar to 13 minutes sbb i suka yg crunchy crunchy gituh). Remove from oven and let cookies cool on baking sheet for about 5 minutes before removing the cookies to a wire rack to cool completely.

Makes about 24 - 3 inch round cookies – sorry lupa nak count how many pieces of cookies i dpt hikhik


ok, till then have a nice day peeps!


  1. sedap tu..mesti gebu cair dlm mulut ni.

    1. wc
      sedap! i pun suka sekut ni :-)

  2. welkam back you!! jgn tenggelam lagi tau!

    1. ju
      ty. harapnya tkde la tenggelam timbul lg hikhik

  3. aslmkm Zarin..nnt buat bg kita sebalang yer..kira tempah tuk raya nnt..aci tak? hihi

  4. hi u..boleh inbox me your contact no x kat my email
    i nak order from you bila balik Malaysia nnt..nak buat kuih raya kat sini hehehee tq dear

    1. okie dokie..jap lg i emaik u..bila u balik dear?

  5. kalu nak bakar pkai oven api atas bawah ker?atau camne?



Related Posts with Thumbnails