Wednesday, October 9, 2013



Tiba tiba terasa rinduuuu sangat nk berblog. Well inilah kejadiannya bila dah mula bohsan dengan mukabuku dan instagram tu. Oh si mukabuku dah ditutup sekejap kewujudannya and si insta pulak dah diam jugak dua tiga hari ni hikhik.... ntah lah tatau nk kata apa tapi tetiba rasa bohsan asyik tengok gambar jek kat insta tu n si mukabuku plakditutup sebab bohsan dengan ulat2 yg menyibuk nak tahu serbaserbi pasal diriku yang tak femes nih hah!


Eh, ok I dont want to blabber abt fb n insta lah kat sini. Jst nk share ths awesome recipe yg dh jadi our fav dah nowni. Even mybahrin yg x suka mkn avocado pun suka mkn ini pasta wt avocado ni.


Resepinya saya main agak2 je ye.. oh lupa plak now im addicted to pinterest hahaha asal nampak resepi menarik je harus di repinned tapi tk jugak buat2 hahah yg ni amik kat pinterest la ni



                       Bahan (1-2 org mkn)

                       Penne (rebus hingga lembut)
                       Seulas bawang putih
                       1/2 biji avocado
                       Sedikit olive oil
                       Sedikit lemon juice
                       Sedikit apple cider vinegar
                       Sedikit honey



* masukkan semua bahan di atas kecuali penne ke dlm  food processor dan blendkan sehingga lumat .
Then gaulkan dgn penne yg dah di rebus tadi


Grill kan tomato cherry sehingga lembut dan chopped kan sedikit basil dan tabur je ke atas penne tadi. Season wt salt n pepper secukup rasa. Siap! Boleh makan....enjoy n hv a nice day peeps!

Friday, March 15, 2013



i decided to write in my blog…huhu buleh percaya kaaaa? anyhow percaya aje lah for now kan hikhik the truth is i really missed blogging tapikan sebab iceberg dah terlampau besar kat kepala ni la yang buat kemalasan update blog menjadi jadi..owh to those yang wonder about my other blog tu kan..saya tutup kejap ye! insyaallah akan di buka balik bila tiba masa dan waktu yang sesuai nanti errrkk if tak bukak bukak tu harap maklum la ye empunya diri malas la tuuu


hokkay nothing much to say here! just wanted to share this easy peasy recipe with u guys! tried it yesterday n everybody loves it!

90 minutes cinnamon rolls




  • 3/4 cup milk

  • 1/4 cup butter, softened

  • 3 1/4 cups all-purpose flour

  • 1 (.25 ounce) package instant yeast (i used 1 packet dried yeast mauripan je)

  • 1/4 cup white sugar

  • 1/2 teaspoon salt

  • 1/4 cup water

  • 1 egg

  • 1 cup brown sugar

  • 1 tablespoon ground cinnamon

  • 1/2 cup butter, softened

  • 1/2 cup raisins (optional, i used dried cranberries)


  1. Heat the milk in a small saucepan until it bubbles, then remove from heat. Mix in butter; stir until melted. Let cool until lukewarm.
  2. In a large mixing bowl, combine 2 1/4 cup flour, yeast, sugar and salt; mix well. Add water, egg and the milk mixture; beat well. Add the remaining flour, 1/2 cup at a time, stirring well after each addition. When the dough has just pulled together, turn it out onto a lightly floured surface and knead until smooth, about 5 minutes.
  3. Cover the dough with a damp cloth and let rest for 10 minutes. Meanwhile, in a small bowl, mix together brown sugar, cinnamon, softened margarine.
  4. Roll out dough into a 12x9 inch rectangle. Spread dough with butter/sugar mixture. Sprinkle with raisins if desired. Roll up dough and pinch seam to seal. Cut into 12 equal size rolls and place cut side up in 12 lightly greased muffin cups. Cover and let rise until doubled, about 30 minutes. Preheat oven to 190 degrees C.
  5. Bake in the preheated oven for 20 minutes, or until browned. Remove from muffin cups to cool. Serve warm


anyway, today jugak is my lil girl Hasya Maryam’s birthday. yup!! she’s 8 years old today..hmmm big girl already kan! Happy birthday my darling Hasya! Mommy and papa love u so much! Be a good girl ok!!!


Wednesday, January 23, 2013

frittata for brunch!!!


hello peeps!

let’s see what’s for breakfast today ye!

nothing fancy la ths morning cuma i sempat buatkan sausages and red bean buns saja. well i woke at 3am..haaa awal kan! i think im the one yg suka ketiduran awal n i dont mind bangun awai..erkk actually the truth is i need to bake sicillian orange cake for a friend and she wants it this morning.. hahaha itulah yang sebenar benarnya ye! sebab dah bangun awai sempatla buatkan buns for our breakfast ni


anyhow enough of cake and buns ye!

dah merapu meraban ntah kemana dah ye! anyway what im gonna share with u today is a frittata recipe. heheh frittata ni lebih kurang macam omellete jugak tapi i suka buat sbb bila dh mkn as breakfast then buleh pulak di bawak ke lunch or if takmo makan pagi n tengahari makan sajalah for brunch.


o9k ths is one of my favourite frittata recipe..kenapa favourite? sebabnya slalu buat ni nak habiskan spinach tu! haiii i dunno know la org lain beli spinach byk mana tapi tiap kali beli spinach satu ikat tu tak buleh habis tau kat rumah ni. iyo laa saya hanya tahu masak tumis bayam bodo bodo tu je hahaha sbb tu kot my hubby tk sker spinach. so kan sebab nak suruh en suami makan spinach ini lah caranya ye hehehe


hokkay! here’s the recipe


4 eggs

1/2 cup low fat milk

fresh spinach, rinsed, dried and torn into roughly 1-inch pieces (suka hati nak banyak mana)

2 slices of beef stripes

1/2 large onion, peeled and diced

1/2 cup grated cheddar cheese

salt, to taste

  1. Preheat oven to 200°C.
  2. Cook the beef stripes until crispy, remove it from the pan, drain on paper towels and set aside. When it's cool, roughly chop it into ¼ inch pieces — or just crumble it up.
  3. Then sauté the onion for 2 to 3 minutes or until it's slightly translucent and put aside
  4. In a glass mixing bowl, thoroughly beat the eggs until nice and frothy. Add the milk and stir until combined. Season to taste with salt.
  5. Pour the egg mixture into the baking dish, add the cooked onions, spinach and beef stripes and sprinkle grated cheddar cheese on top.
  6. Bake the frittata in the preheated oven for 15-20 minutes or until the egg is fully cooked (golden brown on top)

recipe credit to culinaryarts

n here is the sicillian orange cake that i baked this morning…thank you nini for the order


sicillian orange cake recipe is here and buns recipe is here

Tuesday, January 22, 2013

the cake


yup! the cake that makes me want to eat and eat and eat all day long hahaha nasib baik dah petang masa siap bakar kek tu! if not harusla breakfast lunch and dinner wud be that cake kan! owh! im talking about the sicillian orange cake heheh

my all time favourite cake!


i’ve posted the recipe here!

tapikan apa salahnya nak taruk lagi skali kan! kan!  hahaha actually nak panaskan enjin nak update blog yang dah lama terbiar kering kontang nih! haiii tiap hari pasang niat nak update blog but tiap hari jugak tak terupdate! Anyhow i hope after this buleh lah update dengan jayanya ye!

hokkay here’s the recipe!

sicilian orange cake


250 g lightly salted butter, at room temperature, plus extra for greasing

250 g caster sugar (i used 200gm)

4 medium eggs

1 1/2 tsp finely grated orange zest

250 gm self raising flour 

85 ml freshly squeezed orange juice ( i used 2 oranges)

For the icing:

125 g icing sugar ( i cuma sempat sprinkle icing sugar je)

5 tsp freshly squeezed orange juice ( tk taruk pun)


Preheat the oven to 170C. Greased and line a 22-cm clip-sided round cake with non-stick baking paper. (i used 9” round pan)

Using an electric whisk, cream the butter and sugar together for 4-5 minutes until very pale. Beat in the eggs, one at a time, beating very well between each one, if necessary adding a spoonful of flour with the last egg to prevent the mixture from curdling. Beat in the orange zest. Add the flour all at once and mix in well, then slowly mix in the orange juice.

Spoon the mixture into the prepared tin and bake on the middle shelf of the oven for 45-50 (my oven 50-55) minutes or until a skewer, inserted into the centre of the cake, comes out clean. If it starts to brown too quickly, cover loosely with a sheet of lightly buttered foil.

Leave the cake, in its pan, to cool on a wire rack, then carefully remove the sides and base of the tin and peel off the paper. Put it onto a serving plate.

For the icing, sift the icing sugar into a bowl and stir in the orange juice until you have a spreadable consistency. Spread it over the top of the cake, letting it drip down the sides, and leave to set. Serve cut into slices, and store any leftovers in an airtight container.






Thursday, November 1, 2012

blueberry sour cream muffins


Hullo peeps!

i woke up early ths morning semata mata nak buat muffins ni Smile with tongue out


hek eleh hari hari bangun kul 5.45 jek terjaga kul 5.30 pagi pun dah bising eh Smile with tongue out


yup! for those yang tertanya tanya tu kan..saya ni taklah selalu buat breakfast di pagi hari tapi kadang kadang tu saya buatla sebab suami dan anak saya ni makan pagi di rumah saja tiap pagi.

erkkk actually statement tu kena betul skit ye! depa tu buleh je makan cereal tapi awak tu yang tk suka cereal dan maaalas nak pi kedai beli breakfast makanya haruslah awak yang terkedek kedek merajinkan diri lah ye hikhik Open-mouthed smile

eheee enough of blabber gabble ye! anyhow i did make these wonderful blueberries muffins for our breakkie and here’s the recipe.





Ingredients – makes 7 muffins

  • 1 egg

  • 1/2 cup castor sugar

  • 1/4 cup vegetable oil (i used canola oil)

  • 1/2 teaspoon vanilla extract

  • 1 cup all-purpose flour

  • 1/4 teaspoon salt

  • 1/4 teaspoon baking soda ( i accidentally put the BAKING POWDER ye!)

  • 1/2 cup sour cream

  • 1/2 cup blueberries


  1. Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). Grease 24 muffin cups or line with paper muffin liners.
  2. In large bowl beat eggs, gradually add sugar while beating. Continue beating while slowly pouring in oil. Stir in vanilla. In a separate bowl, stir together flour, salt and baking soda (in my case baking powder).
  3. Stir dry ingredients into egg mixture alternately with sour cream. Gently fold in blueberries. Scoop batter into prepared muffin cups.
  4. Bake in preheated oven for 20 minutes.

recipe originated from allrecipe

2012-11-01 08.01.33



nxt time kena lah try yg taruk baking soda pulak ye! hahaha really tk ferasan guna baking soda tu..

Tuesday, October 23, 2012

Crepes and apples for breakfast


hello peeps!


another easy peasy breakfast that i always make for my family during weekdays Smile with tongue out 

normally buat crepes ni bila buat pancakes sebabnya bila dah buat pancakes separuh lagi separuh tu i just tambah aje air dlm pancakes batter tu n terus lah jadi crepes kan. that’s why la all this while malas nak taruk recipe crepes ni kat sini sebab takde exact recipe yg di guna

anyway tadi pagi i tried ths recipe yang i jumpa kat all recipe mlm tadi. terpengaruh bila baca banyaknya review yg kata this is the best crepe recipe so i pon mencuba lah tadi pagi

hasilnya…hmmmm sodap and saaaangat senang nak ingat all the ingredients tu

jadinya pahni buleh la makan crepes je puas puas hikhik takyah la dok confius nak mkn crepes ke pancakes kan


ok here’s the recipe

Original recipe makes 8 crepes


  • 1 cup all-purpose flour

  • 2 eggs

  • 1/2 cup milk

  • 1/2 cup water

  • 1/4 teaspoon salt

  • 2 tablespoons butter, melted


  1. In a large mixing bowl, whisk together the flour and the eggs. Gradually add in the milk and water, stirring to combine. Add the salt and butter; beat until smooth.
  2. Heat a lightly oiled griddle or frying pan over medium high heat. Pour or scoop the batter onto the griddle, using approximately 1/4 cup for each crepe. Tilt the pan with a circular motion so that the batter coats the surface evenly.
  3. Cook the crepe for about 2 minutes, until the bottom is light brown. Loosen with a spatula, turn and cook the other side. Serve hot


and this is how i made the sautee apple tu (nk makan ngan honey or choc sauce aje pun terlebih rajin sbb nak habiskan apples je)

2 biji apple – diced

1 tbsp sugar

1 tbsp butter

a pinch of nutmeg powder n a pinch of cinnamon powder

put everything in non stick pan until the apple pieces are soft (ala2 mcm nk taruk dlm appie pie filling tu)


source: all recipe

Monday, October 22, 2012

our kind of breakfast


one of our favourite


nak buat pun sangat senang kan!

here’s the recipe..can make 2 serving (2 bijik omelette)


4 eggs

a pinch of salt

1/4 tsp black pepper (suka hati nk banyak mana la)

1 tomato – slice kan nipis2

shredded mozarella cheese (ikut suka hati nak banyak mana ye)



pecah kan telur macam nak buat telur dadar tu hahaha dah namanya omelette tentu tentulah telur dadar kan!

add salt n pepper

then panaskan non stick pan n taruk skit olive oil kat pan tu

bila pan dah panas masukkan separuh telur tadi n pusing ke cemana nak cakap long as the egg mixture tadi rata kat keliling pan tu la ye

then bila nampak macam dah nak masak tu taruk je tomato slices tu n taburkan shredded mozarella cheese tu n lipat dua dadar tadi ye!

biar sekejap for about 1 minit n then dah siap!

boleh tabur fresh oregano b4 makan tu tapi kami slalu makan ngan cili sauce aje Smile


Related Posts with Thumbnails