Monday, June 18, 2012

bruschetta time

 

IMG_0597

yup! i made bruschetta for dinner malam tadik!

al kisahnya kemalasan menjelma bila kena makan dinner sensorang nih..well, of course hasya is around but she and her own menu ehehe minah tu jaaaarang skali makan dinner yang sama dengan mak pak dia. always spaghetti bolognese or pizza or toast bread or mac n cheese or macaroni soup or whatever lah food dia yang i dah tak lalu nak makan dah…no spicy wehhh itu pasal mak tak sker

anyway back to my bruschetta tu malam tadik first time mencuba tomato bruschetta ahahaha this is one of the recipe yang i dah bookmarked bertaun taun dah tapi tak terbuat buat walaupun aaaamatlah senangnya..

naper tak buat? sebab i kurang sker makan tomato tapi paksa rela makan tomato sebab orang kata makan tomato buleh bagi kulit cantik ahahaha nak gak kulit cantik kan kan!

IMG_0600

well here is the recipe!

basically i main ingat ingat lupa apa yang i nampak Giada buat kat tv many many many many moooooons back ye!

giada guna fresh basil and add mozarella cheese rasanya but i takdak fresh basil so i guna jek dried basil and no cheese for me…tkmo demuk ahahaha :D

 IMG_0599

ingredients untuk sorang makan

4-5 keping roti – i guna baguette, nak guna gardenia pun buleh je…sapu sikit garlic spread and toast dlm oven for 5 min or sampai golden brown

1 biji tomato – potong dadu

1 tbsp extra virgin olive oil

dried basil – sesuka hati nak banyak mana

sedikit salt and  ground pepper

sedikit parmesan cheese

method

dalam salad bowl, gaulkan tomato yang dah di pototng dadu dengan evoo, dried basil garam dan ground pepper

bila baguette dah siap di toast, amik 2 tbsp tomato mixed tu and taruk je kat atas toast baguette tu

tabur dengan parmeesan cheese skit (ehehe nak jugak ada cheese ye)

Dah siap! buleh makan ngan Jamie oliver ekekee :-P

ddcc0898b86e11e1a39b1231381b7ba1_7

 

6 comments:

  1. amboi... menu omputih ari ni.. bruschetta gitu... kami sekeluarga suka bangat..

    ReplyDelete
  2. Wah! mengancam... resipi yg simple tp sihat kan.... sesuai untuk b/fast jugak kan...

    ReplyDelete
  3. suka sangat makan bruschetta lagi2 taim diet

    ReplyDelete
  4. suka bruschetta sebagai antipasto. kalau saya tak cukup sepotong!

    ReplyDelete
  5. Hi Zarin,

    Selamat Hari Raya to you and your family.

    Regards,
    Sally

    ReplyDelete
  6. salam zarin...elok klu sarapan pg yg ringan2 jer...:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails