Monday, October 22, 2012

our kind of breakfast

 

one of our favourite

IMG_0795

nak buat pun sangat senang kan!

here’s the recipe..can make 2 serving (2 bijik omelette)

ingredients

4 eggs

a pinch of salt

1/4 tsp black pepper (suka hati nk banyak mana la)

1 tomato – slice kan nipis2

shredded mozarella cheese (ikut suka hati nak banyak mana ye)

 

method

pecah kan telur macam nak buat telur dadar tu hahaha dah namanya omelette tentu tentulah telur dadar kan!

add salt n pepper

then panaskan non stick pan n taruk skit olive oil kat pan tu

bila pan dah panas masukkan separuh telur tadi n pusing ke cemana nak cakap eh..as long as the egg mixture tadi rata kat keliling pan tu la ye

then bila nampak macam dah nak masak tu taruk je tomato slices tu n taburkan shredded mozarella cheese tu n lipat dua dadar tadi ye!

biar sekejap for about 1 minit n then dah siap!

boleh tabur fresh oregano b4 makan tu tapi kami slalu makan ngan cili sauce aje Smile

2 comments:

  1. wah ini sudah menu hotel ni...hehe

    ReplyDelete
  2. emma
    hehe sbb dh lama x pi dok hotel kena la wat sendiri baru ada feeling2 mcm mkn kat hotel gitu hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails