Tuesday, October 23, 2012

Crepes and apples for breakfast


hello peeps!


another easy peasy breakfast that i always make for my family during weekdays Smile with tongue out 

normally buat crepes ni bila buat pancakes sebabnya bila dah buat pancakes separuh lagi separuh tu i just tambah aje air dlm pancakes batter tu n terus lah jadi crepes kan. that’s why la all this while malas nak taruk recipe crepes ni kat sini sebab takde exact recipe yg di guna

anyway tadi pagi i tried ths recipe yang i jumpa kat all recipe mlm tadi. terpengaruh bila baca banyaknya review yg kata this is the best crepe recipe so i pon mencuba lah tadi pagi

hasilnya…hmmmm sodap and saaaangat senang nak ingat all the ingredients tu

jadinya pahni buleh la makan crepes je puas puas hikhik takyah la dok confius nak mkn crepes ke pancakes kan


ok here’s the recipe

Original recipe makes 8 crepes


  • 1 cup all-purpose flour

  • 2 eggs

  • 1/2 cup milk

  • 1/2 cup water

  • 1/4 teaspoon salt

  • 2 tablespoons butter, melted


  1. In a large mixing bowl, whisk together the flour and the eggs. Gradually add in the milk and water, stirring to combine. Add the salt and butter; beat until smooth.
  2. Heat a lightly oiled griddle or frying pan over medium high heat. Pour or scoop the batter onto the griddle, using approximately 1/4 cup for each crepe. Tilt the pan with a circular motion so that the batter coats the surface evenly.
  3. Cook the crepe for about 2 minutes, until the bottom is light brown. Loosen with a spatula, turn and cook the other side. Serve hot


and this is how i made the sautee apple tu (nk makan ngan honey or choc sauce aje pun tkpe..td terlebih rajin sbb nak habiskan apples je)

2 biji apple – diced

1 tbsp sugar

1 tbsp butter

a pinch of nutmeg powder n a pinch of cinnamon powder

put everything in non stick pan until the apple pieces are soft (ala2 mcm nk taruk dlm appie pie filling tu)


source: all recipe


  1. wow sedapnya! .first time here..
    happy to follow u...
    glad if u do the same..


  2. Finally jumpa pun blog Kak In. Haritu try masuk but zagrinbahrin.blogspot kot. Tapi tak boleh.... :( Now dah jumpa the correct one hehehehe



Related Posts with Thumbnails