Thursday, November 1, 2012

blueberry sour cream muffins

 

Hullo peeps!

i woke up early ths morning semata mata nak buat muffins ni Smile with tongue out

IMG_0848

hek eleh hari hari bangun kul 5.45 pagi..today jek terjaga kul 5.30 pagi pun dah bising eh Smile with tongue out

 

yup! for those yang tertanya tanya tu kan..saya ni taklah selalu buat breakfast di pagi hari tapi kadang kadang tu saya buatla sebab suami dan anak saya ni makan pagi di rumah saja tiap pagi.

erkkk actually statement tu kena betul skit ye! depa tu buleh je makan cereal tapi awak tu yang tk suka cereal dan maaalas nak pi kedai beli breakfast makanya haruslah awak yang terkedek kedek merajinkan diri lah ye hikhik Open-mouthed smile

eheee enough of blabber gabble ye! anyhow i did make these wonderful blueberries muffins for our breakkie and here’s the recipe.

 

IMG_0851

 

 

Ingredients – makes 7 muffins

  • 1 egg

  • 1/2 cup castor sugar

  • 1/4 cup vegetable oil (i used canola oil)

  • 1/2 teaspoon vanilla extract

  • 1 cup all-purpose flour

  • 1/4 teaspoon salt

  • 1/4 teaspoon baking soda ( i accidentally put the BAKING POWDER ye!)

  • 1/2 cup sour cream

  • 1/2 cup blueberries

Method

  1. Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). Grease 24 muffin cups or line with paper muffin liners.
  2. In large bowl beat eggs, gradually add sugar while beating. Continue beating while slowly pouring in oil. Stir in vanilla. In a separate bowl, stir together flour, salt and baking soda (in my case baking powder).
  3. Stir dry ingredients into egg mixture alternately with sour cream. Gently fold in blueberries. Scoop batter into prepared muffin cups.
  4. Bake in preheated oven for 20 minutes.

recipe originated from allrecipe

2012-11-01 08.01.33

 

p/s

nxt time kena lah try yg taruk baking soda pulak ye! hahaha really tk ferasan guna baking soda tu..

7 comments:

  1. salam rindu zarin..long time x mai sini..pekabo? moga sihat ceria selalu ye..bak akak 2 ketui itu mapinn!!

    ReplyDelete
  2. baking soda means soda bicarbonat la kan sis?

    ReplyDelete
  3. suka blueberry flavour/filling.rajin!

    ReplyDelete
  4. Cantik merekah muffinnya... It shows a success baked..

    ReplyDelete
  5. hye zarin...
    selalu akak jenguk dpur zarin..sunyi jer..
    mana menghilang...:)

    ReplyDelete
  6. baking soda and baking powder not the same rupa nye....your muffin look good though!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails