Wednesday, March 16, 2011

oreo cupcakes for hasya and friends ;-)

 

 

 

009

tadi berjumpa jumpaan dengan ex schoolmates yang dah 19 years tak jumpa

mak aihhhh lama gilosss tak jumpa dorang. actually jumpa 3 orang, yang sorang tu slalu jugak jumpa tapi the other 2 tu memang tak pernah jumpa since spm dulu.

actually i baked oreo layered cake for them tapi something had happened to that layered cake nanti i citer lah ye! yang buat i rasa tak jadi nak bawak sebijik kek tu. sudahnya i bawak sikit je layered cake tuh and tak puas hati punya pasal, i baked choc bottom banana square and also these oreo cupcakes. thanks a bunch to rima for posting this oreo cupcakes recipe masa i tengah mencari cari something very easy peasy and simple for kiddos and kebetulan pulak ada lagi oreos kat rumah kan! maka segeralah saya membuatnya hehe.

 011

 

 

 

source: bisousatoi

Ingredients
250g butter 
1 C sugar (sebab saya buat setengah adunan, saya kurangkan gula kpd 1/4 cup shj)
2 Cs of self rising flour - sift
1 tsp baking powder – sift
4 eggs
1 tsp vanilla essence
8~10 oreo biscuits – crushed together with the cream


Method

put everything except the oreo biscuits in a mixing bowl and whisk for 2 minutes.. don’t overbeat ok..

then, stir in crushed oreos and mix kejap n then stop

then pipe the batter into cupcakes casing


Baked in preheated oven of 170C for about 10 to 15mins

saya buat separuh adunan sahaja.

2011-03-16

buat jugak sebiji cupcake size xl kot for hasya sebab dia beria riaan nak blow candle semalam ;-)

p/s :-

tak taruk icing pun sebab i malas hahaha

anyway, kanak kanak suka sangat these mini oreo cupcakes. lajat and bila dah taruk dalam cup yang kecik cinonet tu, skali ngap je dah habis hikhik ;-)

errr mak kanak kanak pon suka jugak :D

12 comments:

  1. wow,
    kak zarin, sedap kan kan kan??? saya tak pernah buat..tak pernah rasa..nak seketul...ekekkeke

    ReplyDelete
  2. hani
    haaa sedap sedap sedap ;-)
    amik laaa..nk berketul ketul pun boleh hikhik

    ReplyDelete
  3. sure sedap sebab ada oreo kan :)

    ReplyDelete
  4. laa sedapnya..nak la rasa..nak! nak! err happy birthday to Hasya...:-)

    Shasha

    ReplyDelete
  5. i baru buat surprise cake..ada oreo dlm tu & with oreo frosting....tp tgk yg ni mcm nak try buat la...cinonet je....

    ReplyDelete
  6. sedapnya...saya nk juga....10 ketoi yer kak..ekekeke

    ReplyDelete
  7. choppp! sayer nak jadi kakak hasya..nanti buat oreo cup cake juga untuk saya..ekekeke! Yummy tol nampak...

    ReplyDelete
  8. kak kasih
    ha ah sedap sbb ada oreo ;-)


    shasha
    thanks... senang je tu..nanti u buat tau!


    rina
    oreo frosting? wow! nanti i nk pi tengok


    nieza
    uitsss 10 ketoi..banyaknya hahaha


    shasha
    nanti buat tau!

    ReplyDelete
  9. ina..recently followed your blog. have tried a few of your recepies..congo bars, banana bottom..and today try to make this oreo..tq .

    marrianne zin

    ReplyDelete
  10. marriane zin
    owh owh! is this marriane tkc tuh? my my kalau betul.. mana u pegi babe! lama tk jumpa u.... kalau silap jgn marah ye :D

    ReplyDelete
  11. Salam Kak..
    Ohhh..ku tergudaaaaaa

    ReplyDelete
  12. sue@nenie
    sudah terguda? owh kena lah buat jugak ni hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails