petang semalam tak sihat so, tak masak :)
tapi nak jugak taruk gambar sambal tumis ikan bilis yang i buat on friday tu sebab sambal ni memang dah jadi kemestian ada kat rumah ni lebih lebih lagi di bulan puasa ni :)
i suka buat banyak banyak and then taruk dalam freezer je sebabnya nanti tak payah lah i bersusah payah nak masak lagi kan!
satu mangkuk untuk di makan and satu tupperware lagi untuk di simpan :)
buat sambal ni kena lah taruk minyak banyak kan! kalau minyak sikit, sure sambal tu tak sedap bagi tekak i lah :)
malas nak taruk resepi sebab semua tahu masak sambal tumis ikan bilis kan…cuma i suka masukkan belacan sikit dalam sambal tumis i ni..sedapnya makan nasi putih dengan sambal ni je kan..kiki itu ikut tekak i lah :D
mas pun selalu buat stok sambal simpan dalam freezer, senang kan...kat rumah mas, mesti nak sambal masa makan..makan bihun goreng pun nk sambal...he..he..
ReplyDeletetang belacan dengan minyak lebih tu i strongly agree.. baru sedap kan.. good idea zarin, simpan dalam freezer bebila nak makan senang kan..
ReplyDelete:)
mas
ReplyDeletebetul tu..we all pun sama mkn meehun pun mesti kena ada sambal bilis :)
lady
haa tu lah kan..kalau minyak kurang, mcm tk kick pulak rupa n rasa sambal tu :)