Friday, October 22, 2010

mushroom and cheese omelette

 

 005

apa salahnya if sesekali makan omelette for breakfast kan!

kalau hari hari tkleh la sebab no good for the body and lagi satu sebab m.a.l.a.s laaaaa :-)

kebetulan tadi pagi i tak ikut hasya and her papa for morning walk..so sebab dorang breakfast kat luar and i pulak tk terasa nak makan nasi lemak so i buat je lah omelette ni

sebab buat untuk i je, so i buat biar garing and hitam sikit sebab i suka macam tu and of course i will add cheese ye! memang fattening betul breakfast i pagi ni…

haaaa tu pasallah omelette ni cuma boleh di makan once in a blue moon je :D

 

here’s the recipe

1/2 tbsp butter

mushrooms – suka hati nak banyak mana – slicekan nipis nipis

1/4 biji capsicum - chopped

2 eggs

1/4 cup of milk

1/2 biji bawang merah yang besar – chopped

1/2 tbsp olive oil

1/4 cup of cheddar cheese – shredded

 

method

melt butter over medium heat in a pan. Add mushrooms and capsicum and saute until soft. Remove mushrooms and capsicums and keep warm. Wipe pan clean with a paper towel and set aside.

Beat eggs and milk together with a whisk. Add onion and mix well. Make sure yolks are well mixed with the whites.

then heat olive oil in a pan over medium heat. When it's hot, add egg mixture (beat it a bit again just before adding). After a minute or two, when egg begins to set, lift edges with a spatula and let the liquid part run underneath. Keep doing this until the omelette is mostly set. Reduce the heat to medium low if you think the egg is cooking too quickly.

Drain cooked mushrooms and capsicums and place them on one half of the omelette. Sprinkle shredded cheddar over the mushrooms and carefully fold the omelette over the filling. Reduce heat to low and continue cooking until cheese is melted

 

source: all recipe

003

tak nampak sangat kan cheese tu?  sebabnya cheese ada siiiikit je kat rumah ni..huhu i overlook ke pulak :(

4 comments:

  1. No harm at all...Love nak join sekali! hehehe ;)

    ReplyDelete
  2. wooww..brekfess ala ala hotel gitu... kiki...erk.. air apa tu kak?

    ReplyDelete
  3. suka omelette....sedapnya....

    ReplyDelete
  4. hi love
    yeah! doesn't matter pun as long as my tummy is full hihi :D


    izah
    haaa la..tk dpt pi hotel kita wat lah b'fast ala ala hotel kihkih
    eh itu mango juice je :D


    mas
    hmmm sama lah kita ;-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails